keskiviikko 30. syyskuuta 2009


Heips
Tällaisen ihanuuden löysin kierrätys keskuksesta. Tuolin hinta oli vain 5e. Olihan se tosi huonossa kunnossa ja ajattelin et tuleepas ensi talveksi hyvin polttopuuta jos se ei onnistu.
Tuolia purkaessani huomasin tuolin takana pienen metallisen laatan ja kun putsailin sitä niin sieltä paljastui askon merkki..Guugletin heti tuolin ja sain selville et tuoli on vanhaa askon tuotantoa vuodelta 1950.



Revin kaikki kankaat pois ja jouset oli tosi hyvässä kunnossa ja myös kaikki puuosat. Kultani teki vasemman jalan uusiksi koska se oli muita jalkoja 7cm lyhyempi. Hion ja maalasin kaikki puuosat valkoiseksi. Istuin ja selkänojaan laitoin vaahtomuovia 7cm paksuista ja selkänojaan laitoin 4cm paksuista. Tuolista tuli todella muhkea...


Verhoilu kangas oli miltei samna paksuista kuin farkku kangas. Sitä oli todella helppo ommelle ja tulihan siitä tosi kiva mutta väri ei kyl ole mitä parhain.....


Tein "suojan" tuoliin. Kangasta löytyy
meidän puusohvasta joka on myös keittiössä.
Olen tuoliin todella tyytyväinen ja siitä tulee mun lempi paikka....

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on perus K-tuoli joita tehtiin sodan jälkeen suomessa hyvin paljon. Vaahtomuovia siihen ei kuulu laittaa missään nimessä. Vaatisi ammattilaisen käsittelyn, jotta kestäisi hyvänä seuraavat 50 vuotta. Verhoilija kunnioittaa huonekalujen alkuperäistä olemusta ja verhoilee ne kuten ne on alunperin verhoiltu. Nämä "itseverhoillut" huonekalut aiheuttavat siten aika paljon harmaita hiuksia, koska mittasuhteet ja käytetyt materiaalit ovat kadonneet. Koska olet ilmeisen kiinnostunut verhoilusta, niin suosittelisinkin hakeutumaan esim työväenopistoon joissa monesti järjestetään verhoilu-kursseja.

Terv. Verhoilija

Nina kirjoitti...

Hei verhoilia
Kiitos kommentista ja verhoilu on mulla ihan harraste pohjalla ja tarkoitukseni ei ole että tuoli kestää 50v.
Kunnioitan kyllä vanhoja perinteitä ja huonekaluja. Pelastinhan tuolin "huono"kuntoisena jalka poikki ja aika varmasti se olisi päätynyt kaatopaikalle..
Niin monta kuin on ihmisiä niin on myös mielipiteitä.
Aika varmaa on se että jos olisin saanut tuolin vanhalta mummoltani lahjaksi niin kyllä olisin vienyt sen verhoilialle koska tuolissa olisi ollut myös tunne arvoa!!
Ihanaa joulun odotusta sinne teille <3